Goddag hos Johnni Buch

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/0/2/johnnibuch.dk/httpd.www/templates/johnnibuch_11_19_b/functions.php on line 199

Vindmøllemanden Johnni

I 1982 blev min interesse for vindmøller vagt. Møns første mølle blev rejst i Hårbølle af Vakkala uden for Hårbølle. De første møllelaug i Basnæs og i Neble blev startet, og jeg gik i gang i Hårbølleområdet og fik samlet nok mennesker sammen, så vi kunne rejse en 55 kw Nordtankmølle. Her skabtes et fælleskab at utrolige dimensioner og som stadig slår igennem, hvor jeg færdes.

Møllen kørte i 17 år, jeg var formand for lauget alle årene.

I 1996 kom jeg med i et nyt vindmøllelaug, som skulle rejse en mølle i Tøvelde, hvor et område var udlagt til vindmølleområde. Vi - Ib Dahldorp og jeg arbejdede hård i 96 og 97 og i december kunne vi stifte Tøvelde Møllelaug og vi havde interessenter nok til at rejse en 600 kw. WindWorld mølle. Denne mølle har 140 familier tilsluttet og kører stadig. Læs mere om den ved at trykke på billedet her til højre.

I 2011-2012 og nu 2013 er jeg stadig med omkring vindmøller, idet jeg er en af fortalerne for, at vi rejser nogle store møller med en masse kraft på Møn i koster vig, modstanden er stor, men jeg er alligevel for, så længe vi ikke har andre alternative energikilder end forurenende kul.
Her i 2015 har vi solgt vindmøllen i Tøvelde. Bestyrelsen blev enige om, at fremtiden var usikker og foreslog interessenterne at vi solgte. Pr. 1.4. blev møllen overtaget. Den kører stadig, men med nye ejere, og nu er vi ved at fordele de midler der er i kassen. Der bliver en slat til hver pr. anpart.
Jeg er nu færdig med vindmøller i praksis, men synes stadig det er en rigtig god idet.

Tvelde